Mindfulness voor drukbezette medewerkers

In-company mindfulness training voor organisaties in regio Hoorn, Enkhuizen, Purmerend en andere gemeentes in West-Friesland

Er is heel wat aan de hand in organisaties:

 • Strakke deadlines
 • Veel projecten tegelijkertijd
 • Wisselingen in management
 • (Overstap naar) kantoortuinen
 • Reorganisaties

Allemaal factoren die aanleiding zijn voor continue druk op de ketel en spanning in teams en op afdelingen.

Ambitieuze leiders en betrokken medewerkers zijn de eersten die gewoon een tandje bijzetten om de klus toch te klaren. Een strategie die werkt.

Tot ie te lang en te vaak achter elkaar wordt ingezet. Dan vallen medewerkers uit, met stress- en burn-outklachten.

Dit komt de sfeer in teams of op afdelingen vaak niet ten goede. Die lijdt ook onder de constante werkdruk. Cynische opmerkingen, klagen en mopperen zijn signalen van ’te lang te veel’. Het haalt bij de ‘achterblijvers’ veel plezier en voldoening uit het werk.

Het kan ook anders

Steeds meer organisaties kiezen voor mindfulness training vanwege de positieve effecten op de gezondheid, effectiviteit en houding van de medewerkers. Ze maken daarmee de switch van enkel curatief handelen bij uitval naar preventieve ondersteuning voor medewerkers die druk en spanning beter mogen leren hanteren.

Deze preventieve insteek bespaart geld, veel geld.

KOSTEN VAN ZIEKTEVERZUIM DOOR STRESS- EN BURN-OUT

1 op de 7 werknemers heeft last van stress- en burn-out klachten. Een deel daarvan komt langdurig ziek thuis te zitten, gemiddeld wel 250 dagen. Dat kost geld. Zo’n € 60.000 per zieke werknemer volgens berekeningen van het CBS, TNO en ArboNed. Terwijl de extra kosten van iemand vervangen hierin nog niet eens zijn meegenomen…

Er zijn nog meer voordelen bij deze aanpak.

Medewerkers die mindfulness beoefenen:

 • werken effectiever
 • houden beter overzicht in complexe situaties
 • kunnen zich beter focussen
 • kunnen beter prioriteiten stellen
 • zijn creatiever in het oplossen van problemen
 • hebben meer werkplezier
 • hebben een gezondere werk-privé balans

Een win-win situatie voor iedereen.

Laten we kennismaken

Ben je HR- of opleidingsadviseur? En wil je eens van gedachten wisselen over hoe jouw organisatie omgaat met werkdruk en stress onder medewerkers? We komen graag langs om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Dan vertellen we ook iets over pilot trainingen die we eerder bij verschillende organisaties in Alkmaar en wijde omgeving hebben verzorgd. De resultaten hiervan zijn zo positief, dat de training gewoonlijk standaard onderdeel wordt van het interne opleidingsaanbod.

Sta je hiervoor open?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken: bel 06-14347331 of stuur een email als je dat prettiger vindt.

Onze in-company mindfulness trainer

Heidi Does, in-company mindfulness trainerHeidi Does is onze vaste trainer voor in-company mindfulness trainingen. Zij is een senior gecertificeerd trainer Mindfulness in Organisaties (MiO) en specialist in mindfulness praktisch toepassen in veeleisende werksituaties.

Na een jarenlange carrière in het internationale bedrijfsleven begeleidt zij nu drukbezette professionals, managers en executives naar meer rust, focus en impact in hun volle werkweek. Op een ontspannen manier, dus zonder in de valkuil van alsmaar harder werken te stappen.

Haar werkwijze is praktisch, down-to-earth en met humor.

Heidi is ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).