Voorstellen

Trainer Margret Wantenaar

Margret Wantenaar is stress en burn-out coach, senior mindfulnesstrainer, adem- en TRE trainer en yogadocent.
Zij werkt met gestresste professionals met een drukke agenda en veel verantwoordelijkheden en die hoge eisen aan zichzelf stellen.
Bovendien zijn zij vaak gevoeliger dan zij zelf beseffen.

Al meer dan 30 jaar volg ik nieuwsgierig en enthousiast diverse opleidingen, trainingen, cursussen en workshops.
Ik was op zoek naar waar het echt om gaat in dit leven en wie ik in diepste essentie ben. Het is een transformatie proces, met vallen en opstaan. Eenmaal dit proces aangegaan is er geen weg terug.
Het heeft mij veel gebracht: liefde voor mijzelf, dat ik goed ben zoals ik ben en vanuit mijn hart weet én voel ik dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Jij bent net als ik.
Door yoga, meditatie, verbonden ademen en mindfulness leer ik dingen onder ogen te zien, erkennen wat er is en hierdoor kan ik meer loslaten. Ik word flexibeler en gelijkmoediger en leer andere keuzes maken. Dit inspireert en motiveert om steeds weer de volgende stap te zetten.

Wat mij drijft is vrijheid, authenticiteit en compassie.
Het is mijn missie om anderen te ondersteunen hun volle potentieel te benutten en om als het ware ‘wakker te worden’. Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin aandacht voor elkaar, voor onze planeet en harmonie voorop staan.

Al jarenlang doe ik ervaring op in mijn praktijk en in mijn dagelijks leven en ik leer nog steeds.

Met veel enthousiasme zie ik hoe de professionals die ik train en coach in korte tijd flinke stappen maken en hoe zij een goede balans vinden in hun leven.
Mijn benadering is intuïtief, pragmatisch en met een goeie dosis humor.

Mijn professionele achtergrond

Ik werkte als maatschappelijk werker in een grote organisatie toen ik rond 2000 geveld werd door een burn-out. Dit was een keerpunt. Door het volgen van een 4-jarige hatha yoga opleiding werkte ik aan mijn herstel en het was heel fijn dat ik al in het tweede studiejaar een yogapraktijk kon overnemen in Amsterdam.

Gedurende enige jaren begeleidde ik ook 10-weekse cursussen vipassana meditatie. Ik merkte echter dat veel deelnemers na de cursus thuis niet doorgingen met mediteren door o.a. een druk leven en dat zij andere keuzes maakten. Op zoek naar een methodiek die wel zorgt voor blijvende verandering in je werk en in je leven volgde ik een paar keer een 8-weekse mindfulness training en dit wekte mijn enthousiasme om een gedegen opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen en ik haalde mijn certificaat.

In 2008 startte ik met het geven van mindfulness trainingen.
Sinds 2015 bied ik alleen nog individuele trainingen mindfulness in je werk én mindfulness bij burn-out. Ik heb namelijk gemerkt – op basis van ervaring – dat de gestresste professional vandaag de dag echt behoefte heeft aan persoonlijke aandacht. Door 1-op-1 te werken kan ik beter aansluiten bij de vraag, behoefte en situatie van mijn klanten.
Daarnaast bied ik ook de vervolgtraining zelfcompassie voor meer vertrouwen in jezelf. Dit is een verdiepingstraining met praktische oefeningen rond de kracht van zelfcompassie, kwetsbaarheid en emotionele intelligentie.
Deze zelfcompassie training bied ik ook 1-op-1 aan voor het beste resultaat.

Sinds 2022 heb ik de basistraining Adem Je Vrij in het aanbod toegevoegd. Al jaren liep ik rond met het idee een adem programma te ontwikkelen, omdat ik merkte dat veel mensen verkeerd ademen en dat dit tot lichamelijke en emotionele klachten kan leiden.

In 2016 heb ik mijn yoga praktijk in Amsterdam overgedragen en ben ik gestopt met de wekelijkse yogalessen. Nu richt ik mij qua yoga op yogaretreats. Hierin laat ik mij inspireren door onder andere elementen uit de yin yoga, yoga nidra, hatha yoga, kundalini yoga, critical alignment en mindfulness.
In zowel de yoga- als de stilte middagen met het thema vertrouwen ervaar je net wat meer stilte en verdieping in je beoefening.

Margret is een post-HBO gecertificeerd senior mindfulness trainer, coach en yogadocent.
Zij is ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulnesstrainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie), de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en lid van de Europese Yoga Unie.

Van 2002 tot 2010 volgde zij jaarlijks een stilte en/of metta retraite van 1 tot 3,5 week bij onder andere Jotika Hermsen en Frits Koster en in 2017 en 2018 bij Tijn Touber.

Bel gerust 0651012339. Ik spreek je graag gratis en vrijblijvend, zodat we samen kunnen kijken of één van de programma’s aansluit bij jou en jouw vraag.

Je kunt natuurlijk ook mailen als je dat prettiger vindt.

HART groet,

Margret