Voorstellen

Trainer Margret Wantenaar

Margret Wantenaar is stress en burn-out coach, senior mindfulnesstrainer, adem- en TRE trainer, access bars practitioner en yogadocent.
Zij werkt met gestresste professionals met een drukke agenda en veel verantwoordelijkheden en die hoge eisen aan zichzelf stellen.
Bovendien zijn zij vaak gevoeliger dan zij zelf beseffen.

Al meer dan 30 jaar volg ik nieuwsgierig en enthousiast diverse opleidingen, trainingen, cursussen en workshops.
Ik was op zoek naar waar het echt om gaat in dit leven en wie ik in diepste essentie ben. Het is een transformatie proces, met vallen en opstaan. Eenmaal dit proces aangegaan is er geen weg terug.
Het heeft mij veel gebracht: liefde voor mijzelf, dat ik goed ben zoals ik ben en vanuit mijn hart weet én voel ik dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Jij bent net als ik.
Door yoga, meditatie, TRE, verbonden ademen en mindfulness leer ik dingen onder ogen te zien, erkennen wat er is en hierdoor kan ik meer loslaten. Ik word flexibeler en gelijkmoediger en leer andere keuzes maken. Dit inspireert en motiveert om steeds weer de volgende stap te zetten.

Wat mij drijft is vrijheid, authenticiteit en compassie.
Het is mijn missie om anderen te ondersteunen hun volle potentieel te benutten en vanuit de verbinding met zichzelf in het leven te staan. Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin aandacht voor elkaar, voor onze planeet en harmonie voorop staan.

Al jarenlang doe ik ervaring op in mijn praktijk en in mijn dagelijks leven en ik leer nog steeds.

Met veel enthousiasme zie ik hoe de professionals die ik train en coach in korte tijd flinke stappen maken en hoe zij dichter bij zichzelf komen en een goede balans vinden in hun leven.
Mijn benadering is intuïtief, pragmatisch en met een goeie dosis humor.

Mijn professionele achtergrond

Ik werkte als maatschappelijk werker in een grote organisatie toen ik rond 2000 geveld werd door een burn-out. Mijn herstel was een kwestie van trial and error. In die tijd was er nog niet zoveel bekend over burn-out en moest ik zelf ontdekken wat werkte en wat niet. Het heeft mij uiteindelijk sterker gemaakt. Ik volgde een 4-jarige hatha yoga opleiding en het was heel fijn dat ik al in het tweede studiejaar een yogapraktijk kon overnemen in Amsterdam.

Gedurende enige jaren begeleidde ik ook 10-weekse cursussen vipassana meditatie. Ik merkte echter dat veel deelnemers na de cursus thuis niet doorgingen met mediteren door o.a. een druk leven en dat zij andere keuzes maakten. Op zoek naar een methodiek die wel zorgt voor blijvende verandering in je werk en in je leven volgde ik een paar keer een 8-weekse mindfulness training en dit wekte mijn enthousiasme om een gedegen opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen en ik haalde mijn certificaat.

In 2008 startte ik met het geven van mindfulness trainingen.
Gaandeweg ging ik ook werken met interventies uit het oplossingsgericht coachen.
Sinds 2015 bied ik alleen nog individuele trainingen coaching en mindfulness in je werk én coaching en mindfulness bij burn-out. Ik heb namelijk gemerkt – op basis van ervaring – dat de gestresste professional vandaag de dag echt behoefte heeft aan persoonlijke aandacht. Door 1-op-1 te werken kan ik beter aansluiten bij de vraag, behoefte en situatie van mijn klanten.

Daarnaast bied ik ook de vervolgtraining zelfcompassie voor meer vertrouwen in jezelf. Dit is een verdiepingstraining met praktische oefeningen rond de kracht van zelfcompassie, kwetsbaarheid en emotionele intelligentie.
Deze zelfcompassie training bied ik ook 1-op-1 aan voor het beste resultaat.

Sinds 2022 heb ik de basiscursus Adem Je Vrij in het aanbod toegevoegd. Tijdens mijn burn-out merkte ik dat ik een inefficiënte adem had. Na experimenteren met oefeningen uit diverse ademstromingen heb ik een gezond adempatroon geleerd. Vervolgens liep ik jaren rond met het idee een adem programma te ontwikkelen, omdat ik merkte dat vele anderen ook verkeerd ademen en dat dit tot lichamelijke en emotionele klachten kan leiden. Tijdens de training ga je ook een paar keer Verbonden Ademen. Het Verbonden Ademen vind ik helemaal top. Als ik dit doe kom ik in contact met mijn diepste zijn, voel ik mij gedragen en voel ik een verbinding met het grotere geheel.
Ook wil ik je sinds dit jaar graag laten kennismaken met:
TRE Tension Releasing Exercises in de vorm van een kort traject van twee sessies. Vervolgens kan je er zelf thuis mee aan de slag. Dit is een bijzondere reeks oefeningen, waarmee je je lichaam ontlaadt van stress en diepe chronische spanning.
En Access Bars sessies. Deze behandeling zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd. Hierdoor voel je je heerlijk ontspannen en dit merk je al tijdens of kort na de behandeling. Na meerdere behandelingen merk je dat je wat losser komt van gedachten en overtuigingen en je voelt je veerkrachtiger.

In 2016 heb ik mijn yoga praktijk in Amsterdam overgedragen en ben ik gestopt met de wekelijkse yogalessen. Nu richt ik mij qua yoga op yoga middagen in combinatie met TRE. In de yoga laat ik mij inspireren door onder andere elementen uit de yin yoga, hatha yoga, yoga nidra, kundalini yoga, critical alignment en mindfulness.
Tijdens de yoga en TRE middagen ervaar je net wat meer stilte en verdieping in je beoefening.

Margret is een post-HBO gecertificeerd senior mindfulness trainer, coach, adem en TRE trainer, access bars practitioner en yogadocent.

Van 2002 tot 2010 volgde zij jaarlijks een stilte en/of metta retraite van 1 tot 3,5 week bij onder andere Jotika Hermsen en Frits Koster.

Bel gerust 0651012339. Ik spreek je graag gratis en vrijblijvend, zodat we samen kunnen kijken of één van de programma’s aansluit bij jou en jouw vraag.

Je kunt natuurlijk ook mailen als je dat prettiger vindt.

HART groet,

Margret